Кирил Вътев: Каквото и да решим, земеделците ще протестират. Това заяви

...
Кирил Вътев: Каквото и да решим, земеделците ще протестират. Това заяви
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Каквото и да решим, земеделците ще протестират

Кирил Вътев: Каквото и да решим, земеделците ще стачкуват. Това съобщи земеделският министър който ще се срещне на следващия ден със аграрни производители, заплашващи с митинги във вторник. Утре следва среща и на премиера Николай Денков с българските земеделци.
Браншът упорства за над половин милиард лв.
финансова помощ поради войната в Украйна.

„ И аз бих застанал до техния митинг против затрудненията, които им предизвикват зелените условия и ги вършат нерентабилни на пазара и против желанието да бъдат атакувани от нелоялна конкуренция с дъмпингов импорт от трети страни. Не става въпрос единствено за Украйна, а и за други страни, които не извършват тежките стандарти по зелени условия на Европейски Съюз. Бих ги подкрепил и за още нещо – за несправедливото систематизиране на добавената стойност по цялата агрохранителна верига, за която сме подготвили законопроект “, сподели Кирил Вътев през днешния ден пред публицисти.

Министърът акцентира, че
в цяла Европа условията са съвсем едни и същи
и митингите на земеделците значат общоевропейски проблем.

По-рано пред NOVA зам.-министърът на земеделието Таня Георгиева съобщи, че от отрасловото министерство могат да обезпечат към половината от желаните от земеделските производители 550 милиона лв..

Според нея когато има избрани претенции, те би трябвало да се насочат освен към изпълнителната власт, само че и към законодателната. „ Защото един министър на земеделието може да оперира в границите на рамката, в която е подложен, било то като бюджетни ограничавания и така нататък “, съобщи тя.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР